Програми наставе енглеског језика за децу од 4 до 6,5 година

Драга децо и поштовани родитељи,
Поводом наступајућих празника, у периоду од 31. децембра до 9. јануара Институт за стране језике неће радити.
Први радни дан је 10. јануар 2022. године.
Настава на дечијем центру почиње 24. јануара.
Желимо Вам срећне новогодишње и божићне празнике, као и добро здравље, а успех у учењу језика ћемо заједнички свакако постићи.
Ваш Институт

——————————————————-

Поштовани родитељи,

Од ове јесени, у организацији Института и предшколских установа:

Предшколска установа ‘Бошко Буха’ – Палилула, преко 30 објеката;

Школарци, Војводе Драгомира 23, Врачар;

Студио Неред, Ћуртово брдо 4, Звездара;

Предшколска установа Андријана, Војводе Богдана 11, Вуков споменик;

 

…крећемо са програмима наставе енглеског језика са децом од 4 до 6,5 година. Главни циљ ових курсева јесте да се код деце овог узраста развију самопоуздање у разумевању и говору страног језика, као и да им се пружи прилика да кроз разне активности и игре вежбају језик на занимљив начин. На овако раном узрасту, акценат није на савладавању широког спектра граматичких структура, већ на савладавању оралних вештина, као што су:

– пажљиво слушање саговорника,
– разумевање онога што се говори,
– реаговање на дате инструкције,
– тачно и спонтано репродуковање гласова и интонације, и
– извођење кратких дијалога.

 

Курс обухвата велики број активности, које се динамично смењују, а све да би се одржала дететова пажња. План часа прати одређену структуру, у оквиру које професор има довољно простора за флексибилност, у зависности од заинтересованости деце за одређену материју. Увек је остављено довољно простора да професор сам мења план часа, имајући на уму горе наведен императив наставе на овом узрасту – бити занимљив.

Језик је увек представљен у контексту у којем деца усвајају лексику, функције, и граматичке структуре у природним, свакодневним ситуацијама. Деца усвајају језик на основу личног искуства, што значи да га уче на смислен начин. Она увек морају да имају осећај да могу и да умеју да ураде оно што се саопштава на страном језику. Овакав приступ ће им омогућити не само да развију способност комуникације већ, што је можда и важније, да развију самопоуздање.

Професори који воде овај курс се увек труде да створе пријатну, позитивну и пријатељску радну атмосферу. Акценат је на групном раду, при чему се код деце развијају способност рада у тиму, допуњавање идејама и осећај припадности групи.

 

ДОДАТНА ОБАВЕШТЕЊА:
За сва обавештења о течајевима страних језика позовите нас  на бројеве телефона:

Централа Института: 011/2623-022; 2623-034; 2623-078

Центар за децу: 011/2633-552

или нам пишите office@isj.rs