Дебата на енглеском језику

Задовољство нам је да Вас позовемо на наше редовно Дебатно такмичење средњошколаца на енглеском језику под називом: Eat – Sleep – Debate – Repeat; које ће се одржати у седишту Института – Господар Јованова 35, 4. марта (субота) од 11 часова.

Поред полазника омладинских течајева на Институту за стране језике, гости а уједно и такмичари, биће ученици више београдских средњих школа и гимназија.

Дођите да се дружимо и заједно кренемо у годишњицу прославе нашег великог јубилеја – 70 година постојања.

Настао давне 1953. године под окриљем САНУ, Институт за стране језике је најстарија образовна институција ове врсте која континуирано спроводи наставу страних језика за децу. Наша мисија је одувек била афирмисање знања, неговање правилног и јасног изражавања и промовисање правих вредности.

У данашње време комуницирања преко друштвених мрежа, премало се пажње посвећује интеракцији у стварном свету. Јако важно је подстицати децу да учествују у дебатама и сличним активностима јер на тај начин, дугорочно гледано, развијамо способност аргументованог изражавања мишљења. Дакле, подстичемо их да се изразе на организован начин и да изразе идеје поткрепљене доказима и чињеницама. Осим тога, дебата подразумева да морају да аргументовано подрже било коју страну коју добију, што им омогућава да сагледају ширу слику и све стране једног проблема. Анализирајући проблеме данашњице кроз супротстављене ставове, полазници обогаћују своје знање и схватање модерног друштва.

Институт за стране језике није само класична школа језика, већ образовна установа која се већ 70 година труди да њени полазници усвоје спектар различитих вештина које ће моћи да користе током целог живота.

Задовољство нам је што ће се нашем дебатном такмичењу ове године придружити и бројни тимови из београдских гимназија.

Чекамо вас!
Добро дошли!

Ваша – Кућа од речи.